Taalgeschiedenis populair in race om Taalboekenprijs
Op 2 oktober 2021 wordt de Taalboekenprijs uitgereikt, de prijs voor het beste boek over (de Nederlandse) taal dat het afgelopen jaar verschenen is. Uit de shortlist blijkt dat taalgeschiedenis populair is. In een artikel in Trouw, zaterdag 28 augustus 2021, vertelt jurylid Ton den Boon dat taalkundigen tegenwoordig veel minder over stijl en grammatica schrijven. Taalhistorie – en de bijbehorende mooie verhalen – doet het goed bij het publiek.
Naast Miet Ooms, Nicoline van der Sijs, Diederik van der Wal en Jan Pekelder staat taalhistoricus Ewoud Sanders op de shortlist. In zijn bundel Helder mij even op gaat hij in op vragen als: wat zijn de nadelen van bekakt praten? Waarom bestaan er wel foute mannen, maar geen foute vrouwen? Kunnen bloemen spreken?
Recente taaltrends ontbreken in de shortlist. Wetenschappers houden enige afstand van de actualiteit. Het is immers nog onbekend wat de blijvende invloed op de standaardtaal zal zijn.
Onze trainers zijn kundig en up-to-date
Talen veranderen in de loop der jaren. Onze trainers zijn op de hoogte van deze wijzigingen. Zij helpen u graag met het leren van een taal. U leert daarbij ook de (culturele) achtergronden van waaruit de taal zich verder ontwikkelt. Bel gerust voor meer informatie over onze taaltrainingen, tel +31 20 609 79 70.